Ongevalsimulator

Bij Hoekstra Opleidingen kunt u terecht voor verschillende praktijkgerichte veiligheidstrainingen, sliptrainingen en voortgezette rijopleidingen (VRO). Voor particuliere en zakelijke klanten en (gemeentelijke) overheden verzorgen wij diverse praktijktrainingen en -cursussen. De trainingen en cursussen zijn gericht op voertuigbeheersing en veiligheid in gevaarlijke situaties.

Zo beschikken wij onder andere over een ultramoderne ongevalsimulator. We houden op onze eigen afgesloten praktijklocatie trainingen met de ongevalsimulator maar kunnen deze tevens bij u in-company houden, of we kunnen op uw evenement staan.

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_3-2

Ongevalsimulator

Hoe ervaren u als bestuurder ook bent; een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan zomaar gebeuren dat u in een ongeluk terecht komt waarbij de auto op de zijkant of ondersteboven terecht komt. Als u plotseling ondersteboven in uw auto hangt raakt u wellicht in paniek en wilt u uw voertuig zo snel mogelijk verlaten. Vaak is er een gebrek aan kennis bij de bestuurder (en bijrijder) over hoe je dit het beste kunt doen. Het komt vaak voor dat inzittenden eigenlijk met de schrik kunnen vrijkomen maar alsnog bij het verkeerd verlaten van het gekantelde voertuig letsel oplopen. In een ongevalsimulator leert u hoe u uzelf en eventuele inzittenden in zo’n ongeval zo veilig mogelijk uit het voertuig kunt bevrijden.

Hoekstra Opleidingen beschikt over een zeer moderne ongevalsimulator waarmee we een realistische ongevalssituatie kunnen nabootsen waarbij het voertuig over de kop is geslagen. De cursist zal zelf ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te zitten en hoe zichzelf te bevrijden!

Meer informatie aanvragen

Veiligheid voor u en uw medeweggebruikers

De kantelsimulator is niet alleen leerzaam voor de personen die in de simulator zitten maar heeft ook zeker meerwaarde voor omstanders. U heeft de cursus gevolgd en bent getuige van een ongeval waarbij een of meerdere voertuigen over de kop zijn geslagen? U kunt de inzittenden vanaf de buitenkant van het voertuig coachen hoe zichzelf te bevrijden met uw opgedane kennis en zo medeweggebruikers helpen!

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_2-2
Kantelsimulator_3-2

Hoe werkt het?

Een ongevalsimulator is een kantelbaar opgestelde auto die door middel van een sterk vertraagde motorreductor om de lengte-as kan worden gekanteld. De gebruikelijke kantelhoek is 180 graden. Met deze ongevalsimulator kan een ongevalssituatie worden nagebootst waarbij de auto ofwel op z’n kant, ofwel op het dak (ondersteboven) terecht is gekomen.

De cursist zal plaatsnemen in de auto wanneer deze nog recht staat. De gordel kan om en de auto zal (langzaam!) gekanteld worden tot een hoek van 180 graden. U zit dan dus ondersteboven in de auto. Dan zult u door de instructeur stap voor stap gecoacht worden hoe wel en niet te handelen in deze situatie.

Zo leert u onder andere de volgende belangrijke punten:

  • hoe kunt u veilig en zonder letsel uw auto verlaten;
  • hoe maakt u op de juiste manier uw gordel los;
  • de juiste zithouding en afstelling van gordels en stoelen;
  • omgaan met stress en onwennige situaties;
  • omgaan met voorzorgsmaatregelen, zoals de life-hammer.

Meer informatie aanvragen

Kosten

Wie bieden dagdeelcursussen aan in de ongevalsimulator. Daarnaast kunt u ook een veiligheidstraining volgen. Een veiligheidstraining houdt in dat u een cursus in de ongevalsimulator krijgt plus een slipcursus en bermtraining. Daarnaast kunt u de ongevalsimulator ook huren (inclusief instructeur) om op een door u gekozen locatie cursussen te geven. Ideaal voor uw evenement, bedrijfsfeest of beurs! Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_2-2


Meer informatie? Vraag nu aan!