Kantelsimulator huren

Naast veiligheidscursussen op onze afgesloten praktijklocatie leent de kantelsimulator zich ook uitstekend als onderdeel of attractie voor beurzen, evenementen en personeelsactiviteiten. Informeer naar de mogelijkheden voor uw evenement!

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_3-2

Wat is een kantelsimulator?

Een kantelsimulator (ook wel ongevalsimulator) is bedoeld om op een veilige manier te kunnen ervaren wat het is om ondersteboven in een auto te zitten. Er wordt namelijk op realistische wijze een ongevalssituatie nagebootst waarbij het voertuig over de kop geslagen is. U leert onder begeleiding van een ervaren instructeur hoe u in deze situatie moet handelen om veilig en zonder letsel de auto te kunnen verlaten. Dit is leerzaam voor u als bestuurder, voor u als bijrijder en voor u als medeweggebruiker. U kunt namelijk met uw kennis ook anderen helpen die in deze benarde situatie terecht zijn gekomen.

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator huren

De kantelsimulator leent zich uitstekend voor beurzen, evenementen en personeelsactiviteiten. Zo kunt u de kantelsimulator huren voor bijvoorbeeld open dagen bij bedrijven of scholen of kunt u een leerzaam personeelsuitje organiseren. Daarnaast kan het een leuke en leerzame attractie zijn voor uw buurtfeest of evenement. Naast het veiligheidsbelang van de cursus is het natuurlijk ook altijd een feestelijk gezicht als de cursist uit het raampje van de auto naar buiten weet te klimmen.

Wij leveren naast de kantelsimulator een gecertificeerde instructeur die de simulator zal bedienen en ook de instructies zal verzorgen. De simulator is volledig mobiel, wij hebben alleen een stroompunt nodig. U heeft geen stroompunt beschikbaar? In dat geval kunnen wij ook voor een kleine aggregaat zorgen.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_2-2
Kantelsimulator_3-2

Wat leert u?

Tijdens een cursus in de kantelsimulator leert u:

  • hoe u veilig en zonder letsel uw auto kunt verlaten;
  • hoe u op de juiste manier uw gordel losmaakt;
  • de juiste zithouding en afstelling van gordels en stoelen;
  • omgaan met stress en onwennige situaties;
  • omgaan met voorzorgsmaatregelen, zoals de life-hammer.

Meer informatie aanvragen

Kosten

U kunt de kantelsimulator voor een dagdeel of een hele dag huren. Onze kantelsimulator wordt geleverd vanuit Alkmaar. We kunnen de kantelsimulator bij u op locatie brengen, we hanteren hier een prijs met kilometer voor. De kantelsimulator wordt altijd verhuurd met een instructeur. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Meer informatie aanvragen

Kantelsimulator_3-2


Meer informatie? Vraag nu aan!